Veelgestelde vragen

 • Moet ik een gevalideerd of een standaard taxatierapport kiezen?

  Een gevalideerd rapport is verplicht voor de aanvraag van NHG (Nationale Hypotheek Garantie). In steeds meer situaties is een gevalideerd taxatierapport ook verplicht voor hypothecaire financieringen zonder NHG. We adviseren u dit na te gaan bij uw hypotheekadviseur of geldverstrekker. U kunt volstaan met een standaard taxatierapport wanneer u bijvoorbeeld het rapport wilt gebruiken voor een aankoopbeslissing.
 • Is het tarief van De Plaatselijke Makelaar inclusief BTW en validatiekosten?

  Alle op deze site genoemde tarieven zijn inclusief BTW. Indien u kiest voor een gevalideerd taxatierapport, dan zijn de kosten hiervan eveneens opgenomen in de vermelde prijzen. Kosten van kadastrale recherche en het opvragen van standaardstukken zijn eveneens inbegrepen in de vermelde tarieven. Eventuele kosten van extra milieu- en/of bodemrapporten zullen afzonderlijk in rekening worden gebracht, echter altijd nadat dit met u is overlegd.

 • Voldoet het taxatierapport van De Plaatselijke Makelaar aan de eisen van de Nederlands geldverstrekkers?

  De Plaatselijke Makelaar garandeert dat het rapport voldoet aan de eisen van alle in Nederland gevestigde geldverstrekkers.

 • Voldoet het taxatierapport aan de eisen voor Nationale Hypotheek Garantie?

  De Plaatselijke Makelaar garandeert dat alle door haar opgestelde taxatierapporten voldoen aan de eisen die worden gesteld om een Nationale Hypotheek Garantie te verkrijgen.

 • Zijn de taxateurs gevestigd in mijn regio en dus bekend met de lokale marktomstandigheden?

  Al onze taxateurs zijn op de hoogte van de plaatselijke ontwikkelingen en marktomstandigheden, omdat zij maximaal in een straal van 20 kilometer vanaf onze kantoorlocatie mogen taxeren. Daarnaast hebben al onze taxateurs reeds jaren praktijkervaring en zijn zij jaarlijks verplicht om meerdere dagen permanente educatie te volgen.

 • Kan in het rapport de waarde voor en na verbouwing worden vermeld?

  Indien gewenst kan de taxateur een waarde voor en een waarde na verbouwing afgeven, afhankelijk van de omvang van de verbouwing en investering brengen wij hiervoor aanvullend kosten in rekening.

 • Hoe ontvang ik het rapport?

  U ontvangt het rapport op digitale wijze. Indien u een exemplaar per post wenst te ontvangen, bedragen de kosten € 12,50 per rapport.

 • Kan ik nog vragen stellen over mijn taxatieopdracht?

  Uiteraard kunt u vragen stellen over uw taxatieopdracht zonder kosten. U kunt dit per e-mail doen of uw vragen stellen als de taxateur uw woning komt opnemen. Indien u aanvullende eisen heeft nadat het rapport definitief is opgesteld, dan zijn wij genoodzaakt extra kosten in rekening te brengen nadat dit met u is besproken. Hieronder verstaan wij niet het stellen van vragen over het rapport of het toelichten van het rapport.

 • Op welk moment is de taxatieopdracht definitief?

  Nadat u uw aanvraag heeft verzonden, is deze in principe definitief. Na uw aanvraag zullen wij op korte termijn een afspraak met u maken voor het bezoek van onze taxateur. Tot 48 uur voor het bezoek van onze taxateur kunt u de opdracht kosteloos annuleren. Binnen 48 uur bedragen de kosten 50%. Na het bezoek van de taxateur kunt u de opdracht niet meer annuleren.

 • Wat zijn de betalingsvoorwaarden?

  U kunt kiezen te betalen via incassomachtiging of verrekening bij de notaris.

 • Taxeert De Plaatselijke Makelaar alle soorten panden?

  De Plaatselijke Makelaar is gecertificeerd om alle soorten onroerende zaken te taxeren. Naast woningen kunnen wij dus ook bedrijfspanden en/of gronden taxeren. Alle op deze site vermelde tarieven zijn van toepassing op woningen, indien u andere soorten onroerende zaken getaxeerd wenst te hebben, stellen wij graag een maatwerkofferte op.

 • Is het mogelijk om uw woning met spoed te laten taxeren?

  Het is mogelijk om met spoed een taxatierapport aan te vragen. Indien het voor u en de verkopers van de woning mogelijk is, zal de taxateur binnen twee werkdagen nadat u de opdracht heeft ingeboekt wordt de opname vrijwel direct ingepland. Na de opname leveren wij het rapport binnen 48 uur. Kortom, afhankelijk van uw agenda kunt u het rapport in maximaal drie werkdagen in huis hebben. De extra kosten van een dergelijke spoedtaxatie bedragen € 125,00.