Mijn huis verkopen. Hoe werkt dat?

Op basis van onderstaande stappen zal De Plaatselijke Makelaar u begeleiden bij het verkopen van uw woning.

 • 1Opname woning

  Onze NVM makelaar komt persoonlijk bij u langs om uw woning op te nemen. Hij heeft vooraf de kadastrale gegevens opgevraagd en beoordeelt de juridische en bouwtechnische aspecten. Op basis hiervan geeft hij een advies inzake de vraagprijs. Tevens zal hij met u de opdracht tot dienstverlening doornemen, de lijst van roerende zaken en een NVM vragenlijst. Tijdens de opname zal de makelaar uw gehele woning fotograferen t.b.v. de verkoopbrochure.

 • 2Presentatie van uw woning

  Voordat wij uw woning op funda en De Plaatselijke Makelaar plaatsen ontvangt u vooraf van ons de concept verkoopbrochure met de door onze makelaar gemaakte foto’s en verkoopteksten. Nadat u akkoord bent zullen wij uw woning op perfecte wijze presenteren op funda en De Plaatselijke Makelaar. Tevens ontvangt u een “Te Koop”bord.

 • 3Bezichtigingen & biedingen

  Geïnteresseerden in uw woning melden zich telefonisch, via onze website of funda. Uiteraard stellen wij u hiervan direct op de hoogte. Afhankelijk van welk dienstenpakket u heeft gekozen doen wij (Full-service pakket) of u zelf (Basis pakket) de bezichtigingen. Indien deze bezichtiging leidt tot het uitbrengen van een bod zal onze makelaar het traject weer van u overnemen. Onze makelaar zal namens u het onderhandelingen traject voeren.

 • 4Uw woning verkocht

  Zodra er overeenstemming is bereikt over de prijs, datum van oplevering en aanvullende voorwaarden, is het van belang dat dit zo snel mogelijk schriftelijk wordt vastgelegd. Onze makelaars zullen z.s.m. de koopovereenkomst opstellen en door zowel u als de koper laten ondertekenen.

 • 5Overdracht van uw woning

  De daadwerkelijke overdracht van uw woning kan alleen geschieden door een notaris. Indien u heeft gekozen voor ons Full-service pakket zal onze makelaar voorafgaande aan de notariële overdracht uw woning nogmaals bekijken met de kopers (inspectie). Indien gewenst is onze makelaar aanwezig bij de notaris (overdracht). Overigens zijn deze diensten ook los af te nemen.