Een huis kopen. Hoe werkt dat?

Op basis van onderstaande stappen zal De Plaatselijke Makelaar u begeleiden bij het kopen van een nieuwe woning.

 • 1Woning zoeken

  U kunt ervoor kiezen om zelf op zoek te gaan naar uw droomwoning of u te laten adviseren door onze NVM aankoopmakelaar. Voor het aankopen van uw droomwoning biedt De Plaatselijke Makelaar u een tweetal pakketten.

 • 2Bezichtigen van woning

  Als u woning wilt gaan bezichtigen dan zal onze aankoopmakelaar een afspraak maken met de verkopende makelaar. Onze makelaar zal samen met u de woning uitvoerig bekijken en de navolgende zaken beoordelen:

  • Onderzoek kadaster
  • Globale bouwtechnisch beoordeling
  • Beoordeling vraagprijs en inschatting opstellen van reële aankoopprijs
 • 3Biedingen

  Indien u ervan overtuigd bent uw droomhuis gevonden te hebben en een uitgebreid advies van onze aankoopmakelaar ontvangen te hebben zal onze makelaar namens u een bod uitbrengen. Naast de prijs zal hij ook de ontbindende voorwaarden en de overdrachtsdatum bespreken. De verkoper kan uw bod accepteren, een tegenvoorstel uitbrengen of uw voorstel afwijzen.

 • 4De koopovereenkomst

  Zodra er overeenstemming is bereikt, zal de makelaar van de verkoper de koopovereenkomst opstellen. Onze makelaar zal deze overeenkomst zorgvuldig controleren en met u bespreken. Na ondertekening heeft u volgens de wet drie dagen bedenktijd. Als koper kunt u aangeven bij welke notaris u het transport wenst te laten plaatsvinden.

 • 5Hypotheek & taxatie

  Veelal zult u voor de aankoop van uw woning een hypotheek nodig hebben. Het is belangrijk dat u zich hierover goed laat informeren immers de verschillen tussen de diverse aanbiedingen kunnen groot zijn. Veelal zal er ten behoeve van de hypotheek een taxatierapport opgesteld te worden. In het kader van de objectiviteit mag dit rapport niet opgesteld worden door de aankopend of verkopend makelaar.

 • 6De eigendomsoverdracht

  Als de bedenktijd en de data van eventuele ontbindende voorwaarden verstreken zijn, is de koop definitief. De eigendomsoverdracht kan alleen middels een notaris plaatsvinden. Voordat u naar de notaris gaat is het raadzaam om de woning nogmaals met de verkoper te inspecteren. Als de woning nog in dezelfde staat is als op het moment dat u hem heeft gekocht kan de notariële overdracht plaats vinden. Ook tijdens deze fase kan onze aankoopmakelaar u begeleiden (inbegrepen bij Full-service pakket). Na het zetten van uw handtekening bent u de trotse eigenaar van uw nieuwe woning.